­čćś´ŞĆ Activitate ├«n cadrul Proiectului educa╚Ťional ,,PRIMUL AJUTOR – FII PREG─éTIT, SALVEAZ─é VIE╚ÜI ÔÇŁ

         Lipsa educa┼úiei medicale este una dintre cele mai invocate probleme ale societ─â┼úii rom├ónesti! De cele mai multe ori, c├ónd apare o problem─â, acuz─âm sistemul medical: ambulan┼úe care nu ajung la timp, Unit─â┼úi de Primiri Urgen┼úe ne├«nc─âp─âtoare, oameni care pierd ┼čansa de a supravie┼úui ├«n lipsa unui prim ajutor imediat, salvator. ├Äntrebare pertinent─â: Noi, ca societate, nu avem partea noastr─â de vin─â?
         Num─ârul Unic de Urgenta 112 nu este o joac─â!
La nivel naţional numărul de solicitării la 112 este, încă, impresionant.
Din păcate, 68 % dintre apelurile la acest număr nu reprezintă urgenţe medicale. Orice om trebuie sa stie cât de rău poate face dacă ocupă linia 112 în glumă!
Proiectul ÔÇŁPrimul ajutor – salveaz─â vie╚Ťi!ÔÇŁ a ap─ârut ca o necesitate a zilelor noastre de educa╚Ťie sanitar─â a copiilor ├«nc─â din ciclul primar de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt p├ón─â la ciclul liceal.

     Elevii implica┼úi ├«n program, ├«nva╚Ť─â s─â aplice si sa execute corect manevre de salvare a vie╚Ťii. Via╚Ťa ne-a demonstrat c─â cea mai mare receptivitate fa╚Ť─â de nou exist─â ├«n copilarie. ├Än cazul nostru copiii intr─â ├«n rolul de salvator, rol pe care ╚Öi-l vor asuma ├«n totalitate, odat─â ├«nv─â╚Ťa╚Ťi ce
trebuie s─â fac─â.