MULȚUMIM ZIDART – Street Art Festival

Școala Gimnazială „George Bacovia” din Bacău  a primit cu brațele deschise vizita echipei ZIDART.  Alin Mihai –  cu lucrarea intitulată “Segmente ale unui întreg” a fost responsabil pentru pata de culoare ce va încânta copii și adulți pentru mult timp. Vă mulțumim !

           Alin Mihai a înfruntat provocarea primului său perete de mari dimensiuni cu jovialitate conceptuală și curaj. O viziune mai mult decât potrivită pentru contextul unei școli generale, aceasta invocă imaginarul copilăriei, bucuria explorării și entuziasmul descoperirii. Un univers plin de surprize, în care provocările sunt un deliciu, iar oportunitățile de a depăși limitele și de a învăța lucruri noi sunt primite cu brațele deschise.

            “Lucrarea ilustrează simbolul copilăriei și al jocului, încercând să reamintească privitorului de importanța acestor aspecte ale vieții. Personajul central – piticul îmbrăcat cu o pelerină galbenă – a fost preluat dintr-un joc video care reprezintă de altfel inspirația centrală pentru aceasta lucrare. Precum în joc, el este reprezentat fără chip, tocmai pentru a surprinde individualitatea și complexitatea lumii interioare a individului. Spațiul în care acesta este plasat, este unul vesel, ludic, realizat în culori deschise și vibrante, situat în “interiorul pământului”, caracteristici care trimit cu gândul la joc, la bucuriile simple ale vieții și libertatea de a fi – aspecte reprimate de cele mai multe ori de către om datorită ritmului alert al cotidianului.
            In contrast, partea superioară a lucrării este una întunecată, care aparține de “exterior”, elementul principal fiind cele doua picioare cu proporții mari care “stau peste” întregul univers al copilăriei, privind de sus. In final, se remarcă contrastul dintre piticul îmbrăcat într-o pelerina de ploaie și cadrul luminos în care acesta este surprins. Acest contrast accentuează metafora cheie a tabloului – fiecare om este constrâns de probabilitatea “zilelor ploioase” și de experiențele personale mai puțin plăcute pe care le-a trăit, uitând să își mai dea gluga jos pentru a se bucura de soare sau sa se aventureze în bucuriile vieții într-un mod simplu, jucăuș și autentic precum în perioada copilăriei.”