Valențele educative ale educației nonformale în contextul parteneriatului Familie-Școală-Biserică

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în prezența pr. prof. dr. Adrian Alexandrescu, Inspectorul disciplinei Religie în cadrul ISJ Bacău, vineri, 24 martie 2023, în ajunul sărbătorii închinate Bunei Vestiri, profesorii de Religiei ai Cercului metodic Bacău Sud s-au întâlnit în ședință de lucru.

Activitatea, coordonată de către dna profesoară Mihaela Chirica, responsabila de Cerc metodic, organizată în cadrul Școlii Gimnaziale „George Bacovia” din municipiul Bacău, a debutat cu lecția deschisă „Salutul creștinilor la sărbătoarea Învierii Domnului”, susținută la clasa I de către pr. prof. Ionuț-Alin Chiper, cel care a îmbinat cu succes metode și tehnici de învățare moderne cu resursele educaționale deschise. A urmat referatul dnei. prof. Agneza Iacobuș, cu titlul ”Valențe educative ale educației nonformale în contextul parteneriatului Familie – Școală – Biserică”, în care au fost prezentate modele de bună practică ale unor proiecte educaționale, parteneriate și protocoale de colaborare Școală – Biserică, subliniindu-se importanța derulării acestor activități pentru formarea caracterelor moral-religioase ale elevilor.

În cadrul evenimentului au fost prezenți profesori și elevi ai Liceului Teologic “Episcop Melchisedec” din Roman, doamna profesoară  Butnaru Mintenica, cadru didactic al instituției enunțate, prezentând tuturor celor de față oferta educațională pentru următorul an școlar.

În partea a doua a întâlnirii, au fost apreciate activitățile desfășurate, dar și rezultatele foarte bune obținute de elevi la etapa județeană a Olimpiadei de Religie, reamintindu-li-se colegilor disciplinei rolul și necesitatea activităților extracurriculare desfășurate în spațiul școlar și în afara acestuia, care să valorizeze competențele dobândite de elevi în cadrul disciplinei și să determine creșterea dorinței de implicare mai accentuată a tinerilor în viața comunității parohiale.

Sursa: https://eprb.ro/valentele-educative-ale-educatiei-nonformale-contextul-parteneriatului-familie-scoala-biserica

No comments yet! You be the first to comment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.