Tutoriale Google Classroom

De la școală au fost primite adrese noi de e-mail. Acestea sunt adrese tip Google. Ele sunt de tip academic, pot fi folosite la accesarea diverselor situri care oferă acces exclusiv educațional utilizatorilor confirmați. Școala noastră a obținut confirmarea academică Google și astfel aceste adrese sunt recunoscute.

Pe lângă multele avantaje oferite de acest tip de adresă voi sublinia următorul aspect: spre deosebire de adresa personală, care este limitată momentan la 15 GB, aici spațiul de stocare este nelimitat.
Pentru acces pe situri vă recomand să folosiți opțiunea (acolo unde există) “Sign in with Google“.
Vom folosi în continuare denumirea de “cont” care înseamnă o adresă de e-mail. Florin Moize a realizat câteva tutoriale care să ajute atât profesorii cât și elevii.
Primul lucru important este să știm cum să comutăm între conturi deoarece, pentru a avea acces la lecțiile create pe platforma Google Classroom va fi nevoie să folosim contul oferit de școală.

Dacă aveți chromebook urmăriți tutorialul:

Profesorul va crea un curs și va adăuga elevi. Pentru școala noastră am organizat elevii în grupuri astfel încât profesorilor să le fie foarte ușor de adăugat elevii în clasă.

După ce profesorul a creat un curs, poate să îl redenumească.

Întrucât activitățile se realizează on-line și nu mai este nevoie să folosim memoria dispozitivului propriu sau diverse sitck-uri de memorie urmăriți cum se lucrează în Google Drive.

După ce am creat clasa vom da acces elevilor la Meet.

Cum folosim Meet în Classroom și cum vedem elevii simultan. Putem să și înregistrăm lecția cu elevii pe Meet sau să facem print-screen în timpul lecției. Nu vă faceți griji din privința spațiului! Momentan nu are limită.

Cum putem vedea toți elevii simultan pe ecran:

 

No comments yet! You be the first to comment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.